Sales Tech Universe

Investeringar i Sales Tech växer i en oöverträffad takt…

enligt en rapport som LinkedIn precis släppt. Rapporten State of Sales report for the UK är mycket intressant och lyfter fram flera resultat av stor betydelse för alla med ansvar och intresse för att optimera företagets säljinsatser.

De bakomliggande drivkrafterna för den starka tillväxten i Sales Tech lösningar som CRM, Marketing Automation, Lead Generation mfl är att kunderna numera föredrar virtuella inköpsresor. Det innebär att personliga möten, med kaffe och handskakningar, inte längre existerar på samma sätt som tidigare. Nu måste vi använda andra sätt för att skapa kontakt, bygga relation och skapa förtroende. Med nya förutsättningar som dessa gäller det att agera och anpassa sitt sätt att arbeta för att säkerställa fortsatt framgång och överlevnad.

Försäljningsorganisationer i storbritannien har enl rapporten gått all-in på Sales Tech som svar på pandemin, och revolutionen har bara börjat. Hela 57% av de tillfrågade säger att Sales Tech är viktigt för att vinna nya affärer och 38% säger att det är mycket viktigt. Värt att notera är även att tre fjärdedelar av de tillfrågade företagen prioriterar Sales Intelligence i syfte att ge information och insikter som säljare litar på för att prioritera affärsmöjligheter och nå ut på ett informerat sätt som kan inspirera och övertyga distansköpare till kontakt och beslut. 

Funktioner som dessa är precis vad Marketing Automation är byggt för. I en och samma applikation ingår funktioner som CRM, Email Marketing, Social Media Management, Sales Automation, Lead Scoring, Campaign Tracking, Reporting & Analytics mm.

Intressant är också att de bästa presterande säljarna, som överskrider sin kvot med 25% eller mer, lägger ännu större vikt vid Sales Tech än deras kollegor gör. Vi berättar gärna mer om hur det funkar, vilka applikationer som kan passa och vad en satsning skulle kunna betyda för er verksamhet. Vill du läsa artikeln i sin helhet hittar du den här State of Sales report for the UK.

Trevlig läsning och varmt välkommen att kontakta oss om du vill boka ett inspirationsmöte efter semestern för en kickstart på hösten.

Trevlig sommar!
Leadcentio

Scroll to Top