Sunglasses on a beach

Digital Marketing Trends 2022

Utvecklingen av Digital Marketing är snabb och har varit i många år. Pandemin ökade tempot ytterligare då det helt plötsligt inte gick att genomföra några mässor och kundbesök längre. Det gjorde att vi alla riktade vårt fokus mot digital marknadsföring och försäljning. Lyckligtvis har pandemin lugnat sig, (vi håller tummarna för att den inte tar fart igen), och många har börjat att resa och delta på mässor igen. Men en sak är säker och det är att digital marknadsföring tog stora kliv framåt under pandemin och det innebär att konkurrensen online har ökat som en följd av alla gjorda satsningar. Så det gäller att följa utvecklingen och sen besluta hur man ska satsa för att förbli en vinnare i den nu än tuffare konkurrensen. Att kompetensutveckla och rekrytera för att klara tempoökningen och anpassningen till det nya normala är klokt och något som är högprioriterat hos många företag idag.

Digital marknadsföring är, som du vet, ett brett område som spänner över många delområden och det sker utveckling inom alla. Hur ska man då tänka och agera för att hänga med. Ingen enkel uppgift men som alltid är det viktigt att vara på tårna och följa de hetaste trenderna. Det är även klokt att jobba med en kunnig partner som kan guida och hjälpa er att prioritera rätt utifrån affär, bransch och ambition.

Vilka de starkaste trenderna 2022 är belyser Forbes på ett jättebra sätt i sitt blogginlägg – The Next Big Digital Marketing Trends in 2022.
Perfekt sommarläsning om du inte hinner innan semestern.

Identifierade trender är grupperade i 6 grupper, alla mycket läsvärda. De är:

  1. Social Media
  2. Digital Marketing job
  3. Digital technology
  4. Customer experience
  5. Search marketing
  6. Content Marketing & SEO

Artikeln är mycket läsvärd, som sagt var, och vi hoppas att den både inspirerar och stärker ditt intresse för ett viktigt område. Vill du diskutera eller ha något utvecklat är det bara att höra av sig. Digital marknadsföring och försäljning är vårt fokus och vi hjälper dig gärna att välja och prioritera rätt.

Några saker att ta med sig som verkligen är viktiga när det gäller Digital Marketing är hur starkt Social Commerce och film växer. Hur viktigt det är att kompetensutveckla för att säkerställa att ni har rätt kompetens och rätt partners för att lyckas med era satsningar online. Metaverse kanske känns främmande och lite avlägset men det händer redan mycket spännande och det kommer garanterat att hända väldigt mycket mer. Att tänka dialog och erbjuda era besökare och kunder gränssnitt som chatbot mm som underlättar just dialog.

Privacy måste också nämnas. Tredjeparts cookiens död och vikten av att förstå förstaparts data och hur viktigt emailadresser och Email Marketing kommer att vara för framtiden. Slutligen måste vi även nämna sök och skiftet från sökmotor till “svarsmotor”. Trenden är tydlig, allt fler använder voice search eller söker genom att skriva frågor vilket gör att det innehåll vi skapar måsta utformas för att svara på kundernas frågor.

Det var några personliga reflektioner. Vad fastnar du för?

Trevlig läsning & sommar!
Leadcentio

Scroll to Top